(video) Filmul românesc “Poziţia copilului”, propus pentru OSCAR

pozitia-copilului (1)
Foto: "Poziţia copilului", desemnat să reprezinte România la premiile Oscar din 2014 PC: ziuaveche.ro

Pelicula regizorului Călin Peter Netzer, „Poziţia copilului”, a fost desemnat să reprezinte România la premiile Oscar de anul viitor, la categoria cel mai bun film străin.

Filmul “Poziţia copilului” care anterior a fost premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin, a fost desemnat să reprezinte România la premiile Oscar 2014, la categoria cel mai bun film străin, potrivit unui comunicat al Centrului Naţional al Cinematografiei al României, transmite ziuaveche.ro.

Regizorul Călin Peter Netzer a declarat că va demara o campanie de promovare în SUA a peliculei “Poziţia copilului”,  discuţiile cu distribuitorul american fiind deja demarate.

Potrivit regulamentului Academiei de film americane, care acordă premiile Oscar, producţiile eligibile la categoria “cel mai bun film într-o limbă străină” trebuie să fie lungmetraje produse în afara Statelor Unite ale Americii, cu un dialog preponderent într-o altă limbă decât engleza, care să fi fost lansate în ţara de origine nu mai devreme de 1 octombrie 2012 şi nu mai târziu de 30 septembrie 2013. De asemenea, filmele eligibile trebuie să fi rulat cel puţin şapte zile consecutiv într-un cinematograf şi să aducă încasări producătorului şi distribuitorului.

Fiecare ţară poate propune o producţie proprie pentru această distincţie, iar dintre zecile de propuneri, este alcătuită mai întâi o listă scurtă de nouă pelicule, dintre care sunt apoi desemnate cele cinci nominalizări.

“Poziţia copilului”  vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi.

Anul trecut, propunerea României la Oscarul pentru cel mai bun film străin a fost pelicula “După dealuri” de Cristian Mungiu, dublu premiată la Festivalul de Film de la Cannes din 2012.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente