Ponta şi Leancă apreciază curajul studenților care au imobilizat atentatorul cu bombă la Iaşi

247639_650007431681271_1710908066_n
Foto: Marian Platonov, unul din studenții eroi din atentatul cu bombă de la Iași PC: facebook.com/Marian.Platonov

Implicarea a doi studenţi – unul din România şi unul din Republica Moldova – în imobilizarea bărbatului care a încercat să detoneze o bombă artizanală într-o universitate ieşeană a fost discutată marţi seara de premierii celor două țări.

„A fost ieri o situaţie cu totul şi cu totul excepţională – se putea transforma în cea mai mare tragedie din istoria modernă a României. A fost foarte aproape ca acţiunea unei persoane cu afecţiuni psihice să ducă la moartea a 200 de studenţi la Iaşi, acolo unde studiază foarte mulţi tineri din Republica Moldova. Acum nu pot decât să mă bucur în primul rând că nu s-a întâmplat acea tragedie şi că la imobilizarea persoanei respective au fost doi studenţi. Că unul e din Republica Moldova, cu atât mai bine. Vreau, prin intermediul dvs, să le mulţumesc şi eu celor doi, şi profesorilor, celorlalţi care au reacţionat şi să spun, încă o dată, că mă bucur, dincolo de acest eveniment care putea degenera cumplit, să continuăm programul de burse, să avem cât mai multe burse şi cât mai mulţi studenţi din Moldova în România.”, a spus Victor Ponta, rugat să comenteze, în cadrul conferinţei de prese comune a celor doi premieri, faptul că o fundaţie de la Chişinău a decis să-l premieze pentru curaj pe studentul de peste Prut.

În context, el a arătat că România va continua să acorde burse pentru tinerii din Republica Moldova. „Nu pot decât să subscriu la cuvintele premierului Ponta. Cel mai important este că această tragedie care putea să se întâmple a fost evitată. Faptul că şi un student din Republica Moldova a putut contribui la dezamorsarea situaţiei nu este decât o chestie de curaj. Aş vrea pe această cale să-l felicit, să-i mulţumesc şi bineînţeles că acest element – că unul este din România şi unul din Republica Moldova – nu vine decât să arate şi un simbolism pe care ştiu să-l apreciez la justa sa valoare”, a punctat Iurie Leancă.

Reamintim că studentului Marian Platonov, alături de un alt coleg l-a imobilizat pe bărbatul ce a încercat să detoneze o bombă într-o sală de curs a Facultăţii de Electronică din Iaşi în timpul examenului de licență.

Ieri, Iurie Leancă, a făcut prima vizită oficială la Bucureşti în actuala sa calitate de prim-ministru a Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente