Jacek Protasiewicz, Libor Roucek: ,,UE are nevoie de un partener la Chișinău”

Jacek Protasiewicz, Libor Roucek: ,,UE are nevoie de un partener la Chișinău”
Foto: Europarlamentarii, Jacek Protasiewicz şi Libor Roucek consideră că doar o guvernare pro-europeană și continuarea reformelor poate fi șansa noatră de a semna Acordul de asociere și liber schimb. Declarațiile au fost făcute în cadrul vizitei la Chișinău.

Europarlamentarii, Jacek Protasiewicz şi Libor Roucek consideră că doar o guvernare pro-europeană și continuarea reformelor poate fi șansa noatră de a semna Acordul de asociere și liber schimb. Declarațiile au fost făcute în cadrul vizitei la Chișinău.

Europarlamentarii au venit la Chișinău pentru a negocia cu liderii Republicii Moldova cu privire la modul de depăşire a crizei politice actuale. În cadrul vizitei, aceștia s-au întâlnit cu prim-ministrul interimar Iurie Leancă, dar şi cu alţi reprezentanţi ai fostei Alianţe pentru Integrare Europeană.

În cadrul vizitei, Jacek Protasiewicz a lăsat să se înțeleagă că UE este deschisă pentru cetățenii Moldovei, subliniind: ,,este nevoie de un partener la Chişinău, un Guvern care să fie devotat principiului integrării europene”.

,,Uniunea Europeană este îngrijorată de situaţia politică din Republica Moldova. Este nevoie de un Guvern”, a specificat membrul Parlametului European, Libor Roucek.

La sfârșitul vizitei aceștia au menționat că dacă acum va fi ratată acestă șansă de a  semna Acordul de Asociere, atunci s-ar putea să pierdem această ocazie pentru mult timp înainte.

Sursa: IPN.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente