Leancă: ,,Italia este un partener firesc pentru dezvoltarea noastră”

Leancă: ,,Italia este un partener firesc pentru dezvoltarea noastră”
Foto: Iurie Leancă a paricipat astăzi la deschiderea lucrărilor primului Forum al întreprinderilor italiene şi moldo-italiene din Republica Moldova.

Iurie Leancă a paricipat astăzi la deschiderea lucrărilor primului Forum al întreprinderilor italiene şi moldo-italiene din Republica Moldova.

Prim-ministru desemnat Iurie Leancă  este de părere că țara dispune de anumite avantaje pentru a face parteneriate cu alte țări, declarând  ,,zona de comerț liber pe care o avem cu CSI și faptul că suntem pe ultima sută de metri în finalizarea procesului de negociere asupra Acordului de Liber Schimb și, în perspectivă, crearea unui spațiu economic comun cu Uniunea Europeană oferă țării noastre o atractivitate în plus.”

În cadrul evenimentului, Ambasadorul Italiei a lăsat să se înțeleagă că acest Forum va aduce mai multe beneficii pentru ambele țări. Acesta a mai adăugat ,,investițiile pe care le face Italia în Moldova reprezintă o contribuție pentru dezvoltarea economică, dar și în procesul de integrare europeană”.

Iurie Leancă a subliniat faptul că pentru Moldova este importantă îmbunătățirea climatului de afaceri pentru a atrage noi investiții ,,pentru noi Italia este un partener firesc atât din punct de vedere politic, cât și economic. Cele 600 de întreprinderi din țara noastră cu participarea capitalului italian reprezintă un început bun, dar potențialul nostru comun încă urmează să fie valorificat. Sunt încrezător că împreună vom reuși”.

Forumul întreprinderilor italiene şi moldo-italiene a fost organizat de Ambasada Italiei la Chișinău în parteneriat cu Camerele de Comerț moldo-italiană, italo-moldovenescă și Confindustria Moldova.

Taguri: #Iurie Leanca
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente