Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) analizează posibilitatea de a investi peste 100 de mil. de euro în domeniul transporturilor și a căilor ferate din Republica Moldova.

Anunțul a fost dat de reprezentanul regional al BERD, Paul-Henri Forestier în cadrul întrevederii cu președintele Moldovei. La întrevedere, alături de Nicolae Timofti, a participat și noul director regional al instituției, Bruno Balvanera.

Paul-Henri Forestier, care și-a încheiat mandatul în Moldova, a accentuat necesitatea de a face investiții și în continuare în RM. De asemenea, europeanul a atras atenția funcționarilor  moldoveni asupra atacurilor instituțiilor financiare. Potivit acestuia, ele sunt un impediment în menținerea relațiilor Moldova – BERD.

Președintele țării și-a arătat mulțumirea față de contribuția lui Paul-Henri Forestier în dezvoltarea relațiilor dintre BERD și Moldova, subliniind că BERD este un investitor strategic important pentru ţara noastră, „care a contribuit esenţial la dezvoltarea sectorului public şi a celui privat”.

La rândul său, noul director regional al BERD pentru Caucaz, Moldova şi Belarus, Bruno Balvanera, a declarat că angajamentul autorităților moldovenești în promovarea reformelor va facilita derularea proiectelor BERD în Moldova.

Sursa: presedinte.md