Doar în parcuri și scuaruri, și doar apă, ceai, ceafea și înghețată. În ce condiții vor activa pe timp de vară comercianții stradali

a511ee1657679aacfc7edc8e94f8d7c2

Primăria vrea în acest an să facă regulă în ceea ce privește amplasarea unităților comerciale. Astfel, potrivit autorităților locale, autorizații se vor da doar pentru perioada de 1 iunie -1 octombrie, și doar pe teritoriul parcului.

„Avem multe gherete, dar nu avem un mecanism clar. Pentru 2019, am decis să emitem o dispoziție de autorizare a acelor locuri unde o să fie comercializate înghețată, băuturi răcoritoare și băuturi fierbinți”, a menționat șeful direcției comerț a primăriei.

Astfel, sectorul Buiucani a cerut 39 de locuri, sectorul Centru: 32 de locuri, iar Botanica: 71 de zone. Sectoarele Rîșcani și Ciocana nu au solicitat locuri.

Demersul sectorului Botanica de a amenaja 71 de locuri de vânzare pe perioada estivală a nedumerit primarul interimar.

„Până pe 15 mai va fi emisă o dispoziție care va fi permisă de la 1 iunie doar în parcuri, grădini publice și scuaruri, unde o să fie clar indicate zona și numărul de unități amplasate. Să cureți locurile, să evacuezi gheretele din banii municipali și după asta să soliciți 71 de locuri. Logica comerțului estival este să oferim vizitatorilor parcurilor de unde să ia apă, ceai înghețată sau altceva. Logica noastră este să nu-i luăm unul de pe stradă ca apoi să apară altul”, a atenționat Codreanu.

Codreanu a menționat că va interzice amplasarea la orice unități pe stradă, și vor fi lăsate doar în parcuri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente