(foto) Biblioteca Municipală B.P Hasdeu a primit 3000 de cărți, cu titlu gratuit, din partea României

BMB – proiect Cartea, itinerar la Chisinau 1

Biblioteca Municipală B.P Hasdeu a primit 3000 de cărți, cu titlu gratuit, din partea Biblioteca Metropolitană București (BMB). Cărțile au fost oferite în cadrul proiectului „Cartea, itinerar la Chișinău”.

În cadrul proiectului „Cartea, itinerar la Chișinău” au avut loc ma multe activități: transfer de cărți cu titlu gratuit Bibliotecii Municipale B.P Hasdeu, realizat în baza Protocolului de Cooperare între Primăriile municipiului București și municipiului Chișinău, un schimb de experiență, cu participarea a 15 bibliotecari din rețeaua BMB, cu bibliotecari ai instituției omoloage și participarea unui reprezentant al Bibliotecii Metropolitane la Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, aflat a XXIII-a ediție.

BMB - proiect Cartea, itinerar la Chisinau - transfer de carte
BMB - proiect Cartea, itinerar la Chisinau 1

Timp de patru zile, delegația BMB a avut posibilitatea de a cunoaște activitatea Bibliotecii Municipale „B.P Hasdeu” şi de a vizita mai multe instituții publice din Chișinău. Cu această ocazie, au fost discutate viitoarele proiecte comune şi a fost semnat actul adiţional de prelungire al protocolului de colaborare dintre cele două biblioteci.

BMB - proiect Cartea, itinerar la Chisinau 2
BMB - proiect Cartea, itinerar la Chisinau 3

Vizita a avut rolul de a întări colaborarea dintre cele două rețele de biblioteci și stabilirea unor puncte comune pentru viitoarele activități derulate în parteneriat. La finalul vizitei la Chișinău, doamna Ramona Mezei a ținut să mulțumească gazdelor pentru ospitalitatea de care au dat dovadă și să adauge cadourilor oferite de BMB – Basmul Unirii, un basm scris, în atelierele BMB, în colaborare de peste 110 copii români și numărul 1 al revistei Literatorul, serie nouă, invitația de a participa alături de colegii bibliotecari din Chișinău la câteva proiecte viitoare ale celor două rețele, care seamănă foarte mult între ele.

BMB - proiect Cartea, itinerar la Chisinau 4
BMB - proiect Cartea, itinerar la Chisinau 5

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.

BMB - proiect Cartea, itinerar la Chisinau 6
BMB - proiect Cartea, itinerar la Chisinau 8

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente