Angajații își pot verifica starea contului personal de asigurări sociale și baza de calcul pentru viitoarea pensie

h

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) anunță că fiecare cetățean, indiferent de domeniul de activitate și numărul de locuri de muncă la care este angajat, poate urmări starea contului său personal de asigurări sociale. Informaţia despre transferul contribuţiilor de asigurări sociale începând cu 1 ianuarie 1999 se conține în Registrul de stat al evidenţei individuale în sistemul public de asigurări sociale. Aceste date reprezintă baza de calcul pentru viitoare pensie şi alte plăţi sociale.

Potrivit CNAS, pentru a obţine acces la datele sale personale, asiguratul trebuie să depună o cerere la Casa teritorială de asigurări sociale pentru a obţine loghin-ul şi parola pentru a intra în sistemul informaţional ACCES CPAS.

Cererea pentru a primi, modifica sau restabili parola de acces la contul ACCES CPAS poate fi depusă şi în mod electronic la adresa de e-mail – [email protected]. Aceasta trebuie să conţină în mod obligatoriu telefonul de contact al solicitantului, deoarece parola este înmânată fiecărui solicitant personal. Până în prezent parole de acces la contul curent de asigurări sociale au obţinut mai mult de 50 de mii de utilizatori.

Accesul la sistem se poate efectua de la orice calculator conectat la reţeaua Internet, accesând site-ul www.cnas.md cu utilizarea bannerului ACCES CPAS. Pagina web oferă posibilitatea vizualizării şi imprimării informaţiei acumulate la contul personal pentru toată perioada de activitate realizată după 1 ianuarie 1999. Informaţiile la contul personal se actualizează lunar. Informaţia din Registru de stat este confidenţială, de aceea interacţiunea între sistemul informaţional ACCES CPAS şi utilizator este protejată printr-un şir de prevederi normative ale securităţii informaţionale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente