Tenismenul moldovean, Radu Albot, a câștigat turneului ATP 250 „Delray Beach Open” din SUA

Singles-winner-albot

Tenismenul moldovean, Radu Albot, a câștigat turneului ATP 250 „Delray Beach Open”. Sportivul este singurul jucător de tenis din Moldova care reușește să câștige un turneu din seria ATP Tour 250.

În marea finală Albot a trecut de britanicul Dan Evans, locul 148 în clasamentul ATP, cu scorul de 3-6, 6-3, 7-6(7).

„Părinții mei au vizionat toate meciurile mele din această săptămână. Nu au dormit toată săptămâna, dar cred că sunt fericiți, foarte fericiți”, a declarat sportivul pentru ATP.

„Eu cred că e destul de greu de descris în cuvinte cum mă simt. Este incredibil! Este puțin obositor să joci 7 meciuri la rând, în special cel de ieri în proba de dublu, dar am fost pregătit mental.” – a mai spus sportivul pentru presa din SUA, după marea sa victorie.

În proba de dublu a turneului, Radu Albot în pereche cu japonezul Yoshihito Nishioka s-a oprit în semifinală, după ce a cedat în fața duetului britanic Ken și Neal Skupski, capi de serie nr. 2, cu scorul 4:6 2:6.

Amintim că, în acest an Radu Albot, a înregistrat cea mai bună clasare în primii 100 cei mai bun jucători de tenis din lume ocupând, în prezent, locul 79 în ATP. În clasamentul la proba de dublu acesta se clasează pe locul 62.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente