(video) 10 filme românești de dragoste, pe care să le privești de Dragobete

film ramona imagine

De Dragobete iubim românește și nu doar. Echipa #diez îți oferă o listă cu 10 filme potrivite acestei zile, cu care te poți delecta și poți oferi o nuanță mai caldă acestei zile.

#1. Poveste de dragoste

Filmul prezintă istoria a doi tineri care se cunosc într-un orășel din Transilvania și se îndrăgostesc. Cu timpul, povestea lor de iubire devine tot mai problematică, mai ales că tânăra se află sub influența a trei bărbați cu personalități puternice. Astfel, tânăra este nevoită să facă alegeri care-i pot schimba viața.

#2. Bună! Ce faci?

Un film regizat de Alexandru Maftei, care expune trăirile unui cuplu căsătorit. Cu toate că lucrurile mergeau bine între aceștia, fiecare dintre ei începe o altă aventură cu un necunoscut pe internet, dar ceea ce nu ştiu ei, este că s-au găsit, de fapt, tot unul pe celălalt.

#3. Minte-mă frumos

Filmul reflectă istoria a patru tineri, fiecare având vieți destul de neobișnuite. Toni este hacker, iar cel mai bun prieten al său, Dani, e furnizor de servicii IT și part-time… gigolo. La polul opus se află Dana și Oana, ambele visând să aibă o carieră în lumea deserturilor. Povestea se complică după ce Toni și Oana pornesc o relație virtuală pe internet. Când cei doi decid să se întâlnească, îi trimit în locul lor pe Dana și Dani.

#4. Minte-mă frumos în Centrul vechi

Poveștile încurcate de iubire din „Minte-mă frumos” se întorc în „Minte-mă frumos în Centrul Vechi”. De data aceasta, în prim plan sunt un grup de actori tineri, care pregătesc un spectacol. Viața lor este un pentagon amoros, fiecare râvnind după altcineva. Povestea se încurcă și mai tare când unul dintre tineri începe să aibă probleme tot mai serioase cu cămătarii. În ajutorul lui vine Toni (personajul din Minte-mă frumos).

#5. O vară foarte instabilă

Ultimul film regizat de Anca Damian prezintă povestea unui irlandez pierdut şi nesigur pe el, stabilit în România, care devine prins între două femei.

#6. Liceenii

Deşi nu a trecut cu brio testul timpului, Liceenii merită revizionat măcar din nostalgie și deoarece cu toţii eram îndrăgostiţi în secret de Dan, am fi vrut să învăţăm orice mișcare pentru a-i capta atenţia.

#7. Dincolo de calea ferată

După un an petrecut în Italia, Radu se întoarce acasă unde își găsește soția total schimbată. În timp ce Monica e convinsă că relația s-a terminat, Radu spera la o nouă șansă. Cei doi petrec o noapte neobișnuită în care încearcă să se redescopere. O nuntă în cartier devine locul unde cei doi tineri încearcă să-și dea seama dacă dragostea lor este într-adevăr la apus.

#8. Pas în Doi

„Pas în doi” este un film regizat de Dan Pita, care prezintă un tânăr student ce se îndrăgosteşte în acelaşi timp de două fete, iar asta îl pune într-o mare dificultate, pentru că nu ştie pe care să o aleagă. În fiecare găseşte altceva, iar lucrurile încep să se complice.

#9. Suge-o, Ramona

„Suge-o, Ramona!” urmărește transformarea lui Andrei din adolescent într-un adult care-și trăiește candid și autoironic prima poveste de dragoste, inocentă și neîmpărtășită, în alternanță cu a doua poveste, intensă și nebunească, incapabil să facă o alegere.

#10. Legături Bolnăvicioase

Filmul este regizat de Tudor Giurgiu și prezintă povestea a doi fraţi care au o relaţie incestuoasă care este dată în vileag în momentul, în care în peisaj apare o tânăra simplă, proaspăt venită la Bucureşti.

                                                                                                                                                                         Autoare: IuliaVrabie

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente