(video) „Ceea ce nu au putut alții, Rusiei i-a reușit”. Igor Dodon se laudă că a eliberat ostaticii moldoveni din Afganistan

dsdsd

Piloții moldoveni, care erau ostatici timp de 3 ani și jumătate, au fost eliberați din captivitatea talibanilor din Afganistan. Despre acest lucru a anunțat președintele Igor Dodon.

„Echipajul moldovean activa oficial pentru guvernul american, iar pentru recuperarea lor au fost efectuate mai multe tentative de salvare din partea SUA, însă fără niciun rezultat. Anul trecut, m-am adresat prietenilor din conducerea Federației Ruse. Pe parcursul ultimelor luni s-au desfășurat mai multe acțiuni destul de importante. Cu 2 zile în urmă, concetățenii noștri au fost recuperați din captivitate și trasnportați la Moscova. În prezent, piloții se află în spital. Starea sănătății este bună. Vreau să informez membrii familiei că ei vor fi sunați în câteva ore. Această misiune a fost una secretă. Orice scurgere de informație ar fi fost în detrimentul salvării concetățenilor noștri. Vreau să prezint sincerele mulțumiri Federației Ruse. Ceea ce nu au putut alții, voi asta ați făcut. Acest lucru demonstrează relația într-adevăr prietenoasă în raport cu cetățenii moldoveni”, a declarat Igor Dodon.

Pe 24 noiembrie 2015, în Afganistan s-a prăbușit un elecopter moldovenesc ca urmare unul dintre membrii echipajului a fost ucis, iar ceilalți 2 moldoveni, Lionel Buruian și Mihai Crihana au fost luați în calitate de prizonieri de talibanii din Afganistan. Din informație oficială alecopterul a fost atacat din armament neidentificat din partea forțelor talibane. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente