Primăria va construi un skatepark la Valea Trandafirilor

skatepark

Primăria intenționează să amplaseze în anul 2020 un skate park la „Valea Trandafirilor”. Despre a asta au anunțat autoritățile municipale pe contul acestora de instagram.

Potrivit statusului, proiectul a început în luna martie a anului trecut când a fost aprobat onceptul de reamenajare al parcului ”Valea Trandafirilor”, care constă din construcția unui skatepark, a terenurilor de minifotbal, volley, basket, badminton și al unui teren de pregătire fizică generală pentru persoane cu mobilitate limitată (PML), pe o suprafață de 1,4 ha.

„Proiectul de reamenajare a parcului „Valea Trandafirilor” este în plină desfășurare, iar în 2020, când skateboarding-ul își va face debutul ca sport olimpic la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo – tinerii noștri skateboard-iști vor face față cu brio la această probă. Și asta datorită conceptului, în premieră, de a crea un skatepark dotat pentru toți amatorii și profesioniștii în acest sport”.

https://www.instagram.com/p/BtDw4Bzn7qH/

Anterior, un skatepark a fost construit în Chișinău, pe teritoriul Centrului Artico dar acesta a fost demontat.

Motivul pentru care administrația Centrului a inițiat procesul de demontare a pistelor este că sportivii, care practică skatebordingului și brakadance, au comis un șir de încălcări și contravenții constatate de către poliție, Pretura sectorului Buiucani, Primăria mun. Chişinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente