S-a săturat de insulte și calomnii. Preotul Maxim Melinte își închide contul de Facebook

maxim-melinte-709×363

O scrisoare de adio a publicat pe contul său de Facebook preotul Maxim Melinti. El motivează această decizie prin faptul că nu mai dorește să citească multiplele insultări, calomnii și atacuri în public și în privat la adresa lui sau a familiei.

„Dragi oponenți, de acum nu vă mai chinuiți să-mi numărați like-urile, nu-mi căutați greșelile gramaticale sau de ordin profesional. Dragi prieteni și prietene, de acum mă puteți vedea sau auzi doar pe viu, în biserică, în sat, în stradă și prin oraș”, a conchis preotul Maxim Melinti.

Maxim Melinti a apărut în vizorul presei în vara acestui an când, atunci când, pe data de 21 iunie, acesta a fost lipsit de dreptul de a oficia slujbe religioase și să poarte crucea pectorală, până în momentul în care acesta nu se va pocăi în mod public, pentru că a susținut minoritățile sexuale.

Apoi pe 1 august 2018, preotul s-a pocăit public și a renunțat la orice conlucrare cu GENDERDOC- MMaxim Melinti și-a cerut iertare în fața creștinilor și a bisericii într-un briefing de presă, unde a rugat să fie restabilit de a sluji în continuare.

Maxim Melinti este preot la Biserica Ghidighici, prima biserică din Moldova care prezintă un raport financiar online pentru a promova transparența. Acesta a menționat că nu și-a exprimat niciodată opinia față de comunitatea LGBT.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente