Evoluția sistemului MTender în Moldova. Din octombrie folosirea acestei platforme va deveni obligatorie pentru achiziții publice

mtender

Platforma electronică de achiziții publice Mtender și-a demonstrat eficiența. O spune secretarul de stat de la Ministerul Finanțelor, Iurie Cicibaba, care a scris pe Facebook că, din momentul lansării sistemului, în ianuarie anul trecut, au fost obținute economii de peste cinci milioane de lei la achiziții de valoare mică.

În același timp, a fost simplificată activitatea a peste 450 de autorități publice centrale și locale, care acum înregistrează contracte în trezoreriile regionale fără a pierde timp pe drumuri sau a sta la coadă.
Ca urmare, fiecare al treilea contract de achiziții publice înregistrat la Trezoreria Ministerului Finanțelor după 1 iunie este în format electronic. ”Întreprinzătorii au înțeles că semnătura electronică poate fi utilizată nu doar pentru semnarea rapoartelor fiscale, dar și pentru semnarea contractelor”, a scris oficialul de la Ministerul Finanțelor.
MTender este un sistem electronic al achiziţiilor publice care permite creşterea transparenţei, viteza şi concurenţa achiziţiilor, și contribuie la excluderea definitivă a utilizării hârtiei din acest proces, în mod special la depunerea ofertei. Acest sistem electronic reprezintă doar un element al reformei ample anunţate pe domeniul achiziţiilor publice.
De la 1 octombrie 2018, folosirea acestei platforme va deveni obligatorie pentru achiziții publice.
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente