Profesorii lansează o petiție prin care cer măriri de salariu. O acțiune de protest va avea loc astăzi la Ministerul Educației

39159183_281300546000163_52671778111094784_n

Un grup de inițiativă lansează o petiție prin care cere majorarea salariilor pentru cadrele didactice și personalul auxiliar. Petiția va fi lansată către Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în cadrul unei acțiuni de protest ce va fi organizată astăzi, 16 august. 

„Ești cadru didactic, părinte, elev sau un simplu cetățean îngrijorat de situația precară din sistemul educațional?  Atunci vino alături de noi la lansarea petiției prin care vom cere de la autorități: 

a) majorarea salariilor cadrelor didactice cu 50% 
b) dublarea salariilor personalului auxiliar.

Dacă crezi că lucrătorii din învățământ merită mai mult decât o indexare de 8% alocă o jumătate de oră pentru a te solidariza cu ei”, menționează organizatorii acțiunii.

Aceștia motivează organizarea evenimentului prin faptul că sistemul deja se confruntă cu o lipsă acută de profesori (peste 1500 în 2018) care se va agrava dacă tendințele actuale se mențin. „Majorarea salariilor nu este un moft ci o necesitate dacă vrem să mai avem sistem educațional în 5 ani de zile, ținând cont de faptul că 16% din toate cadrele didactice au peste 60 de ani, iar în sistem vin anual doar cca 250 de noi tineri specialiști.”

Acțiunea de protest are loc astăzi, 16 august, începând cu ora 15.00, fața Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (intrarea în Guvern de pe Bodoni).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente