Anastasia Leviţchi s-a născut în Republica Moldova. E campioană multiplă în Statele Unite ale Americii la arte marţiale, artistă cu un album lansat recent peste ocean şi o fire sensibilă care nu uită de unde a plecat.

Anastasia Leviţchi are 29 de ani şi practică artele marţiale cam de când a început să meargă la şcoală. În studenţie, ca şi mulţi alţi tineri din Republica Moldova, a plecat la mii de kilometri depărtare ca să-şi împlinească visul american. A schimbat mai multe joburi, dar nu şi-a abandonat nici pentru o clipă marea sa pasiune: sportul. Astăzi, este campioana Statelor Unite ale Americii la karate, scrie TVRM.

Laurii nu se culeg prea uşor în cazul Anastasiei Leviţchi. Sportiva are o problemă pe care o ascunde adversarilor în competiţii, dar care i-a suflat multe trofee pe ultima sută de metri: nu vede deloc cu ochiul stâng.

facebook.com/anastasia.levitchi

facebook.com/anastasia.levitchi

Anastasia Leviţchi va reprezenta Statele Unite la Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020. Chiar dacă reprezintă alta ţară la competiţiile internaţionale, ea spune că niciodată nu uită de unde a plecat.

Artele marţiale nu sunt însă singura pasiune a Anastasiei. Sub kimonou şi centura neagră se ascunde de fapt o romantică incurabilă şi o artistă talentată.

facebook.com/anastasia.levitchi

facebook.com/anastasia.levitchiv