BAC 2018: Site-ul pe care puteți să vă vizualizați lucrările și notele la examen

BAC 2018 (32)

Verificarea lucrărilor de examen se va efectua în perioada 5 – 26 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în Centrele de Bacalaureat, la data de 27 iunie 2018, anunță Ministerul Educației.

Candidații vor putea să își vizualizeze lucrările pe site-ul www.bac.edu.md, iar dacă nu vor fi de acord cu nota primită, vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a depune contestațiile (la Centrele de Bacalaureat), în zilele de 27 și 28 iunie. Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate pe 6 iulie.bac

Sesiunea suplimentară va avea loc în perioada 16-20 iulie 2018. La ea au dreptul să participe candidații care, din motive obiective, nu s-au prezentat la examen în sesiunea de bază și cei care nu au luat note de trecere. Sesiunea suplimentară se organizează conform metodologiei din sesiunea de bază.

Candidații la sesiunea suplimentară de bacalaureat vor avea dreptul să depună contestări, dacă nu vor fi de acord cu rezultatele obţinute. Elementul de noutate se regăseşte în metodologia de examen, care va fi aplicată în sesiunea de acest an. Potrivit Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, noua prevedere va spori șansele elevilor care vor opta pentru o evaluare suplimentară şi pentru o calitate mai bună a verificării inițiale.

Amintim că, în acest an la sesiunea de BAC au fost admiși 18776 de candidați.

Taguri: #BAC 2018
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente