(video) Curtea de Apel nu a validat mandatul de primar al lui Andrei Năstase

dddd

Ședința de judecată la Curtea de Apel privind validarea alegerilor locale din municipiul Chișinău a luat sfârșit. Curtea de Apel nu a validat mandatul de primar al lui Andrei Năstase

De menționat că în timpul ședinței reprezentanții Partidului Demnitate și Adevăr au cerut recuzarea întregului complet de judecată, format din trei magistrați, însă cererea de recuzare nu a fost acceptată.

Motivele pentru care s-a cerut recuzarea este faptul că instanța a admis mai multe cereri de apel din partea unor persoane terțe, neimplicate în dosar, a declarat primarul ales al capitalei și liderul Platformei DA, Andrei Năstase. El a mai spus că protestele vor continua indiferent de decizia luată de către judecători, inclusiv va fi organizat un miting de protest duminică, 24 iunie.

Reamintim că, Andrei Năstase a câștigat în fața lui Ceban la alegerile locale din 3 iunie. Totuși, după mai multe amânări, judecătoria Chișinău nu a validat acest mandat. După aceasta Năstase a contestat decizia judecătoriei Centru la Curtea de Apel.

Totodată în centrul Capitalei mai mulți oameni protestează. De la ora 17.30 a început o nouă acțiune de protest față de anularea scrutinului după ce aseară mii de omeni au manifestat în sprijinul primarului ales.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente