Ministrul Afacerilor Interne despre tânărul împușcat la Hîncești: „Legea este una pentru toți, inclusiv pentru polițiști”

images_cms-image-000038040

Alexandru Jizdan, Ministrul Afacerilor Interne a venit cu o reacție asupra cazului tânărului din Hâncești împușcat mortal de către șeful poliției criminale din Hîncești.

„Legea este una pentru toți, inclusiv pentru polițiști. Tot legea spune despre cum și în ce situații un polițist poate folosi sau aplica arma de foc. Ceea ce s-a întâmplat noaptea trecută, este o tragedie, dar ea nu spune despre faptul că reforma a eșuat, nu, acest caz arată că, probabil sistemul are oameni care dau greș, oameni care generează urmări grave. Nu eu trebuie să mă expun acum referitor la acest caz, este Procuratura care investighează și care va spune despre toate detaliile producerii.

Un lucru vreau să spun, Poliția are peste 9 mii de angajați în toată țara, toți ei au la îndemână mijloace speciale, cum altfel, dacă nu prin atitudinea proprie, prin responsabilitate și corectitudinea fiecărui polițist, să ne asigurăm că nu se pot întâmpla astfel de cazuri?! Întreb pe cei care se pricep să dea sfaturi și să vină cu expertize pe facebook, demisia unor funcționari va asigura cumva țara de repetarea unor situații similare? Asta trebuie să facem noi, să fugim? să ne ascundem de realitățile din Republica Moldova?! Nu, nu asta este soluția, și nu mai legați tragediile oamenilor de tot ce se petrece la nivel național.

Dacă polițistul din Hîncești a comis o eroare, dacă acesta a aplicat arma de foc ilegal, el trebuie să răspundă pentru fapta lui, iar restul colegilor lui, să revadă activitatea pe care o desfășoară, rolul lor în poliție și misiunea. Nu trebuie să confundăm serviciul în folosul cetățenilor cu dorințele proprii, jurământul spune altceva, dragi colegi.

Regret decesul acestui tânăr și transmit condoleanțe familiei. Am încredere și sper ca organele abilitate să-și îndeplinească misiunea și să procedeze exact cum spune buchia legii, în cazul oamenilor care o aplică, de dorit și mai dur”, a scris ministrul într-o postare pe Facebook.

jizdan

Amintim că, un tânăr din Hîncești a murit la spital, după ce a fost împușcat de șeful poliției criminale din Hîncești. Cazul s-a petrecut pe teritoriul unui centru de agrement din orașul Hîncești, unde tânărul cu doi prieteni de ai săi au pătruns ilegal.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente