Accesul mașinilor pe trotuarul din preajma scuarului Cehov este de astăzi restricționat. Trotuarul este îngrădit de piloni stradali, în urma eforturilor grupului de inițiativă pentru restaurarea scuarului.

„Astăzi am întors pietonilor o porțiune de trotuar. Acum Scuarul Cehov este mai deschis și mai confortabil pentru oameni. Așa trebuie să arate toate trotuarele în acest oraș”, a scris Victor Chironda, unul dintre membrii grupului de inițiativă, atașând totodată și câteva fotografii.

34804922_1953178088067156_5448204278839640064_n 34816688_1953178128067152_2206450967698735104_n 34821067_1953178198067145_6447952784221274112_n

Photo Credit: Victor Chironda

Scuarul Cehov este un proiect de reamenajare și revalorificare a spațiului public din fața teatrului „A.P. Cehov” din Chișinău. În anul 2014 un grup de voluntari au inițiat o campanie de colectare de fonduri în care au adunat 15 mii de euro pentru amenajrea acestui scuar. Din acești bani a fost procurat mobilier urban din fontă: bănci, coșuri pentru gunoi, felinare și bariere pentru protecția trotuarului. De asemenea a fost amenajată o peluză cu sistem de irigare automat.