Deputații au susținut modificările la lege cu privire la scutiri de TVA pentru compania care repară clădirea Parlamentului

g54y67-640×320

În ședința de astăzi a Parlamentului, a fost dezbătut un proiect de lege care prevede scutirea de taxa TVA pentru mărfurile, utilajele, echipamentele, mobilierul, lucrările și serviciile destinate reparației clădirii Parlamentului, pentru anul 2018.  Modificările se propun a fi stabilite în titlul III al Codului Fiscal. Proiectul a fost susținut de 53 de deputați.

„În prezent se mai finalizează lucrările la etajul 3 și la amenajarea teritoriului. Antreprenorul mai aduce anume mărfuri pentru reparația clădirii. De aceea, ca să nu suportăm costuri suplimentare la buget scutim de TVA, taxă vamală și taxe de proceduri vamale și venim cu propunerea de a scuti și în anul 2018”, a declarat Adrian Candu.

Scutirile propuse de Guvern sunt evaluate la suma de cca 2 milioane de lei.

Odată ce compania va fi scutită de taxe la importul mărfurilor și obiectelor de construcție pe teritoriul Moldovei, costul reparației finale a clădirii Parlamentului va fi mai mic.

În acest context, Candu a menționat că se va face un audit al calității după terminarea tuturor activităților de reparația. „Nu vorbim doar de mobila din clădire, dar și despre sistemele de aerisire, anti-incendiu, alarmă, securitate informațională, camerele video.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente