În întreaga lume, miercuri, 25 aprilie 2018, va avea loc pentru a patra oară „No Elevators Day” sau „Ziua fără ascensoare” - o serie de evenimente care încurajează refuzul de a folosi ascensoarele în favoarea scărilor.

„No Elevators Day” este cel mai simplu mod de a adăuga un pic de mișcare în programul nostru zilnic, făcând un pas spre schimbarea tristei statistici: în ultimii ani, anume modul sedentar de viață se află pe locul patru printre factorii de risc de deces potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății (World Health Organisation (WHO)).

„No Elevators Day” se desfăşoară anual în multe țări ale lumii la inițiativa Asociației Internaționale a Culturii și Sportului (International Sport and Culture Association (ISCA)) cu susținerea activă a Comisiei Europene. Această inițiativă este o parte a campaniei mondiale ISCA „NowWeMove campaign”, scopul căreia este motivarea a cel puțin 100 de milioane de oameni să aleagă modul sănătos de viață până în anul 2020.

Și tu poți să te alături acestei inițiative mondiale și să faci primul pas spre un mod de viață activ! Participând sau organizând evenimente în cadrul „No Elevators Day”, vei deveni o parte a mișcării internaționale care arată cât de simplu este să începi un mod de viață activ.NoElevatorsDay1

Avantajele participării la „No Elevators Day”:

#1. Tu / organizația ta va deveni un ambasador al sănătății și modului activ de viață;
#2. Tu / organizația ta își va îmbunătăți imaginea împreună cu Comisia Europeană, susținând o inițiativă internațională de combatere a modului sedentar de viață, una din principale cauze a problemelor de sănătate.
#3. Tu / organizația ta poate intra în istorie, devenind prima în Moldova, care în mod oficial va participa la “No Elevators Day”!

Ce trebuie să faci pentru a organiza propria ta „Zi fără ascensoare”:

#1. Să găsești o clădire potrivită și să stabilești desfășurarea evenimentului din 25 aprilie „No Elevators Day” cu managerul / proprietarul clădirii;
#2. Să-ți asiguri că scările clădirii sunt într-o stare bună și folosirea acestora este sigură;
#3. Să înregistrezi evenimentul tău pe site-ul oficial al mișcării, pentru a-l distribui în comunitate. Lista evenimentelor înregistrare în cadrul „No Elevators Day 2018” poate fi găsită aici.
#4. Să povestești despre evenimentul tău pe rețelele de socializare, folosind hashtag-ul #NoElevatorsDay și în limita posibilităților să anunți despre eveniment partenerii tăi media.
#5. În ziua evenimentului să distribui postere motivaționale în apropiere de ascensoare și scări. Posterele și bannerele dedicate evenimentului poate fi descărcate aici.
#6. Să povestești despre scopurile evenimentului participanților, partenerilor și mass-media;
#7. Să distribui galerii foto de la eveniment pe pagina ta de pe rețelele de socializare, folosind hashtag-ul #NoElevatorsDay, dar și să îndemni participanții să facă la fel.
#8. Să te mândrești cu faptul că ai contribuit la soluționarea unei probleme mondiale: modul de viață sedentar.

Important! Nu uitați că „No Elevators Day” este un eveniment gratuit, accesibil pentru fiecare om, pentru organizații, companii, instituții de învățământ. În cadrul evenimentului se propune să fie deconectate unele ascensoare și persoanele să fie îndemnate să folosească scările. Toate acțiunile din cadrul evenimentului trebuie să fie voluntare, iar ascensoarele trebuie să fie disponibile pentru persoanele cu dizabilități și cu anumite contraindicații medicale, sau pentru cei care nu vor să participe.

Mai mult despre „No Elevators Day” și organizarea acestuia poate fi aflat pe site-ul mișcării