La doar 18 ani a adus o victorie istorică Moldovei la taekwondo. Serghei Uscov a devenit campion la turneul German Open

campion
Foto: sporter.md

Weekendul trecut Serghei Uscov, sportivul de 18 ani originar din orașul Tiraspol, a adus țării noastre încă o victorie istorică la taekwondo. Sportivul a cucerit titlul de campion la Campionatul Deschis al Germaniei (German Open), care a avut loc în orașul Hambur în perioada de 7-8 aprilie.

Discipolul antrenorului Iuri Lesovoi a luptat în categoria Olimpică de 58 kg și a învins decisiv pe 5 adversari.

În total, Serghei Uscov a participat în 5 lupte în categoria Olimpică de 58 kg. Calea spre medalia de aur a început cu victoria împotriva sârbului Aleksandar Batalo (20-11). Au urmat lupta contra Alejandro Hernandez Vazquez din Spania, sportivul nostru s-a impus cu scorul 22 – 2. Liam Jean Pierre Bette din Guiana Franceză a cedat cu scorul 12 – 3, iar sportivul din Belgia, Salaheddine Bensaleh a pierdut lupta semifinală 19-6. Serghei a câștigat finala contra reprezentantului Israelului – Gili Haimovitz (scorul 12-9). Această mare realizare a confirmat din nou statutul său de leader național în această probă Olimpică.

Vă reamintim că în decembrie anului trecut Serghei Uscov a devenit medaliatul de bronz al Campionatului European (categorii de greutăți Olimpice), iar la începutul acestui an, Serghei a câștigat medalia de bronz a Campionatului European de Echipe și argintul al turneului internațional Egypt Open.

În prezent, Serghei se află pe locul 48 în clasamentul olimpic mondial, victoria la Hamburg va permite sportivului să adauge încă 20 puncte în clasament. Ținând cont de faptul că Serghei a început să concureze cu sportivi adulți foarte recent, succesul său poate fi considerat într-adevăr fenomenal. Foarte puțini sportivi din lume au reușit să demonstreze o creștere atât de bruscă într-o perioadă atât de scurtă.

27788103_1614759395271481_8060276164520452533_o

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente