Elevii din Republica Moldova ar putea reveni la uniformele școlare

elevi

Elevii din Republica Moldova ar putea reveni la uniformele școlare. Aceasta după ce un sondaj realizat de IMAS arată că 80% din respondenți sunt pentru introducerea uniformelor școlare. Astfel, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va demara un proces de consultări publice în care se va consulta cu părinții și elevii din țară referitor la introducerea uniformei școlare în instituțiile de învățământ.

Despre aceasta a anunțat astăzi, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, într-un briefing de presă.

„Să nu fie însă confundat cu uniformele sovietice impuse. De asemenea, nu e o indicație de sus, se va discuta în cadrul societății”, a spus Vitalie Gămurari.

Astfel, PD se bazează pe un sondaj realizat de IMAS la comanda formațiunii. Sondajul arată că uniformele şcolare vor reduce diferenţele sociale dintre elevi, dar şi vor contribui la menţinerea ordinii şi disciplinei în şcoli.

În același timp, peste 30% dintre elevi cred că uniforma le va știrbi din personalitate și îi va împiedica să se exprime.

Dacă inițiativa va fi susţinută, atunci în cazul copiilor din familii social-vulnerabile, MECC va propune ca Guvernul să participe la susţinerea acestei categorii de persoane.

De notat că în prezent uniforma şcolară nu este obligatorie în instituțiile de învățământ din Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente