(foto, video) Lista celor mai credibile și amuzante știri de 1 aprilie din Moldova

collage

Astăzi, de 1 aprilie, mai multe companii, instituții și presa s-au întrecut în glume. Unii au ironizat viața socială de la noi, alții au scos în față inovații futuriste. Fiecare însă a reușit să ne facă să zâmbim și să începem această lună mai bine dispuși. #diez a selectat cele mai interesante știri false apărute azi, te invităm să le apreciezi și tu.

# Vinăria Purcari lansează WineCoin

Vinăria Purcari revoluționează piața vinului și a valutelor virtuale. WineCoin este echivalentul unei sticle de Negru de Purcari, Ediție Limitată, care se păstrează la Château Purcari. Wine Coin de la Purcari vine la pachet cu o serie de servicii complementare. Posesorii acestui Token, în urma ICO (Initial Cork Offering), pot procura vinuri sau accesorii de pe platforma noastră sau a partenerilor noștri, sau chiar să schimbe WineCoin pe Bitcoin sau Ethereum.

# DOR lansează un program inedit de detox cu vin

Vinăria Bostavan și fondatoarea Detox Delivery, Corina Dascălu lansează în premieră în Republica Moldova programul de detoxifiere cu vin. Proiectul permite ca timp de 7 de zile, fără supravegherea medicului, femeile să facă detoxifierea organismului. Acesta se adresează în special femeilor care simt nevoia de a scăpa de oboseală, după o iarnă lungă și celor care doresc să-și elibereze organismul de toxine și să-și tonifieze corpul cu… vin!

# Filtru energic de la Radler și Instagram

Începând de azi, fotografiile tale vor fi Altceva! Pentru că Radler și Instagram lansează cel mai energic filtru pe care l-ai văzut vreodată. Dacă vrei să-l încerci, încarcă fotografia ta în comentarii și noi îl trecem prin beta versiunea filtrului.

Rezultatele nu s-au lăsat așteptate: 

collage

# Piko a lansat identitatea SIS

Suntem bucuroși să vă anunțăm despre finalizarea unui proiect de anvergură, care sperăm să fie util pentru imaginea țării noastre. După finalizarea identității Parlamentului RM am fost contactați de Serviciul de Informații si Securitate al Republicii Moldova în vederea elaborării identității instituției.

La acest proiect a lucrat o echipă dedicată formată atât de noi, cei de la Piko, cât și specialiști ai departamentului de comunicare din cadrul SIS. Semnul elaborat simbolizează putere, încredere și transparență. Cu părere de rău semnul este confidențial în proporție de 95% și tot ce putem să facem public este imaginea de mai jos.

# Vinăria din Vale a lansat un parfum

Eau de Parfum – AMBASSADOR

Vinăria din Vale lansează, în premieră pentru Republica Moldova, o colecție de apă de parfum bazată pe esențe naturale extrase din cei mai aromați struguri – Gama Ambassador. Acesta va fi un accesoriu obligatoriu pentru cei care vor prezenta Moldova la festivalurile și congresele internaționale, până în anul 2020. Ediția este formată din două produse: Red Ambassador extras din struguri Cabernet-Sauvignon și White Ambassador cu arome de Chardonnay. Gama Ambasador urmează a fi completată cu un al treilea element, de Ziua Națională a Vinului.

# Mici de la Mileștii Mici pentru Cartea Recordurilor Guiness

După numeroasele adresări ale populației, Combinatul de Vinuri de Calitate „Mileștii Mici” a început producerea de mici, unicii mici subterani din lume. Micii de la Mileștii Mici au un puternic buchet cu o aromă transparentă de cireșe, cuișoare, fructe de pădure și vanilie, care sunt accentuate datorită gustului moale și elegant cu note de violete și post gust de trufe.
În planurile Combinatului intră și organizarea celei mai mari colecții de mici din lume, cu scopul de a mai intra încă o dată în Cartea Recordurilor Guiness.

# Star Kebab se extinde în Hong Kong

După o ascensiune pe piața Moldovei și extinderea în România, franciza autohtonă Star Kebab vrea să cucerească și piața asiatică. Prin urmare, compania anunță despre deschiderea unui restaurant în orașul Hong Kong. Negocierile de extinderea au început încă din în noiembrie anul trecut, iar  contractul de franciză a fost semnat astăzi, pe 1 aprilie. Compania care a procurat dreptul de a dezvolta marca Star Kebab în Hong Kong planifică să deschidă 30 de restaurante până 2025.

# Vinăria Bardar lansează o colecție limitată Steel Edition 

Vinăria Bardar este în pas cu ultimele tendințe de design pentru băuturile tari. În acest sens, am elaborat o ediție limitată de sticle din oțelul obținut după topirea mașinii directorului fabricii Bardar. Din metalul prelucrat au fost elaborate 6500 de sticle. Acestea au fost umplute cu cel mai bun și mai vechi divin din beciurile noastre – Bardar Divin de 25 de ani.

#diez – Dacă se strâng 5.000 de semnături online, vor fi eliminaete camerele video și detectoarele de metale de la centrele de BAC

Într-un comunicat de presă emis de către Ministerul Educației, după ce proiectul PCRM de eliminare a camerelor video și detectoarelor de metale de la centrele de BAC nu a trecut de prima lectură în Parlament, se spune că elevii trebuie singuri să decidă ce este mai bine pentru ei. Dacă se strâng 5.000 de semnături online, atunci următorul proiect de lege de eliminare a camerelor video și detectoarelor de metale va fi votat direct de Președinte și intra în vigoare de la 1 iunie 2018.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente