(foto) Plăcinte, horă și mărțișoare. O tânără din Moldova a dus tradițiile naționale în Universitatea din Arkansas, SUA

UTM_Arkansas_5_result
Foto: utm.md

Daniela Lungu este studentă a Facultății Urbanism și Arhitectură. Acesta urmează semestrul de primăvară (spring semester) la Universitatea din Arkansas, Fayetteville, SUA, în cadrul Programului de schimb academic UGRAD. Cu această ocazie, a organizat un eveniment dedicat Republicii Moldova, făcând cunoscute peste ocean mai multe tradiții și obiceiuri moldovenești.

„Am fost oarecum uimită să aflu, după atâta deschidere de frontiere, că mulți semeni de peste ocean nu au auzit până acum despre Republica Moldova. Sunt mândră de faptul de a fi prima studentă basarabeancă care studiază la Arkansas și că tocmai mie mi-a revenit rolul de mesager al țării noastre acolo” a transmis Daniela pentru colegii să de la utm.md.

Pentru că așa se obișnuiește la noi din străbuni – să începem primăvara cu legenda și tradiția Mărțișorului, Daniela a ales să „coloreze” debutul spring semester-ului american în culorile Mărțișorului, organizând cu această ocazie un eveniment dedicat Moldovei, la care au participat zeci de studenți, profesori, familii cu copii și, bineînțeles, administrația Universității-gazdă.

„A fost o sărbătoare pe cinste, cu plăcinte moldovenești cu vișine și bostan, cu bomboane „Bucuria” și faimoasele dansuri ce ne reprezintă – „Hora” și „Băsmăluța”. Iar după ce am depănat legende și istorii despre viața, cultura și tradițiile moldovenești, le-am oferit în dar tuturor celor prezenți câte un Mărțișor. Mare mi-a fost bucuria să văd lumea purtând la piept mărțișoare în următoarele zile… Așa am încercat să-mi promovez țara și continui să o fac”, mai adaugă Daniela.

28575660_1699740850064869_7683597747993518428_n

UTM_Arkansas_1_result-1030x579 UTM_Arkansas_2_result-1030x755 UTM_Arkansas_3_result-1030x579 UTM_Arkansas_4_result-1030x579

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente