(video) Rectorul ASEM despre „problema de PR” a universităților din Moldova

65564

Rectorul ASEM, Grigore Belostecinic spune că sistemul universitar din Moldova are în prezent o problemă de imagine, iar anumite percepții sunt exagerate. Declarațiile au fost făcute în cadrul ultimei ediții a emisiunii The Bean Bag Theory de pe Diez.MD.

Belostecinic spune că imaginea proastă cauzează mulți studenți să evite sistemul universitar din Moldova, optând pentru universități din afara țării, chiar și din România. Explicația ar fi că sistemul universitar ar fi avut o problemă de imagine creată din percepții greșite.

„Probabil că și noi am trecut printr-o perioadă de învățământ de masă, având un număr foarte mare de universități și de studenți. De fiecare dată s-a zis că avem prea mulți studenți. Nouă ni s-a adus neîntemeiate învinuiri că suntem lipsiți de calitate, de o dotare corespunzătoare, că suntem lipsiți de integritate, că producem șomeri. S-a spus în public inclusiv. Încet s-a format această imagine negativă”, a menționat Grigore Belostecinic.

Totuși, rectorul ASEM afirmă că toți cei care vizitează universitățile din Moldova, sau ASEM-ul, rămân impresionați de studenți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente