(video) Unde-s tinerii: Dansul „în vârful degetelor”. Ce se ascunde în spatele titlului artist de balet

fff

Lumea baletului este una plină de grație, iar dansul „în vârful degetelor” hipnotizează prin piruete sofisticate. Luminița și Sergiu sunt doi tineri, care odată cu primii pași în balet au deprins și ambiția de a resuscita arta dansului în Moldova. Își fac studiile la Colegiul Național de Coregrafie și sunt siguri că succesul nu se lasă așteptat dacă muncești.

Mulți nu cunosc despre regulile stricte din balet, repetiții zilnice, extenuare și traume fizice. Ce ține de regimul alimentar, Luminița spune că balerinele nu au interdicții, dar masa lor corporală nu trebuie să depășească 48 de kg.

Sergiu nu s-a visat niciodată artist de balet. A fost adus în sală de către mama sa, iar de nenumărate ori a fost pe punctul de a abandona dansul din cauza batjocurilor din partea prietenilor. Dragostea pentru balet a apărut peste doi ani, iar evoluția evidentă de la concert la concert i-a dat încredere că prin efort va ajunge să atingă culmi.

Luminița și Sergiu au ambiție și dorința de a excela prin dans. Tinerii se visează artiști emeriți și vor să evolueze pe cele mai mari scene din lume. Nu există zi în care aceștia să lipsească din sala de balet, deoarece sunt conștienți că perfecțiunea o pot atinge doar prin exercițiu.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente