(video) Cunoaște-l pe Constantin Vlas, cel mai tânăr vicepreședinte de raion din Moldova, care a contribuit la elaborarea mașinii AVAI

t

Tot mai mulți absolvenți aleg să-și continue studiile peste hotare. Fie că-și doresc un viitor mai bun, studii de calitate, diplome recunoscute la nivel internațional sau salarii mai bune după absolvire, mii de tineri aleg să-și trăiască visurile departe de Moldova. Constantin Vlas nu este o excepție. A mers să învețe la Iași, însă ceea ce îl deosebește de mulți alții este faptul că în pofida nenumeroaselor posibilități pe care le avea în față, a decis să se reîntoarcă în țară.

Era curios încă din copilărie să afle mai multe despre ce înseamnă o comunitate și cum e să fii un cetățean activ. Nu-și imagina că va ajunge să lucreze în domeniul administrației publice, dar interesul său pentru acest domeniu l-a adus astăzi la Consiliul Raional din Hîncești, unde este responsabil de economie, colaborare transfrontalieră și atragerea surselor extrabugetare.

Ca și în orice alt domeniu de activitate, Constantin s-a ciocnit aici cu multe dificultăți de depășit, probleme de soluționat și idei de pus în practică. Este perseverent, iar asta l-a ajutat să facă din Hîncești un punct mai vizibil pe harta atracțiilor turistice ale Moldovei. Pe lângă promovarea localității, tânărul reușește să lucreze cot la cot cu câțiva prieteni asupra unui proiect inovativ – mașina AVAI.

Ideea proiectului este simplă, dar extrem de utilă. Tinerii și-au propus să transforme automobilele obișnuite în unele adaptate persoanelor cu necesități speciale. Orice idee bună, însă, are nevoie de suport financiar. Tinerii au inițiat o campanie de crowdfunding cu ajutorul căreia speră să-și poată realiza proiectul.

Rezultatele bune se văd în timp. După această idee se ghidează Constantin. Preferă proiectele care se implementează mai greu, dar au durabilitate și efecte pe termen lung. Are multe idei și energie pentru a le realiza, iar câteva dintre visurile sale ni le-a povestit și nouă.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente