(video) Care e cel mai bun liceu din Moldova și cele mai bune universități din lume în viziunea socialistului Ion Ceban

ceban-1140×638

În cadrul emisiunii The Bean Bag Theory Ion Ceban, consilier PSRM în cadrul Consiliului Muncipal Chișinău, a menționat care sunt cele mai bune licee din Moldova. Invitatul spune că a făcut topul instituțiilor în urma analizării rezultatelor pe care le-au primit elevii la sesiunea de bacalaureat.

Conform topului, în fruntea clasamentului se regăsește Liceul „Prometeu”, prin urmare fiica consilierului, de 5 ani, merge în grupa pregătitoare acolo. Cu toate acestea, Ion Ceban a ținut să menționeze că avem multe licee de stat cu rezultate bune.

Ce ține de treapta universitară, întrebat unde se fac cele mai bune studii în domeniul politicii externe, consilierul a dat drept exemplu Universitatea MGIMO din Federația Rusă și academiile de profil din Paris și Statele Unite. Ion Ceban a spus, în cadrul emisiunii, și despre instituțiile care pregătesc experți în economie și politică. „Dacă e vorba de școala economică echivalente ar fi universitățile americane, Școala Economică din Londra, Școala Superioară Economică din Moscova. Dacă e politologie atunci e Universitatea din Sankt-Petersburg și instituțiile din Statele Unite.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente