(foto) Restaurantul „Moldova” din Boston a fost lăudat de presa americană

o (3)

O publicație americană laudă restaurantul „Moldova” din Boston. Aceasta îl clasifică drept un local cu bucate gustoase și foarte variate, care tinde să facă schimb de culturi și conține un decor autentic pe măsură.

„Mâncărurile și aromele din țările învecinate precum România, Ucraina, Turcia și Rusia, fac parte din meniul restaurantului autentic din Moldova: kebaburile de miel și puiul gătit, salata de varză, sarmale, legumele murate și tăieței de casă acoperiți cu unt și brânză”, scrie Harvard Magazine.

o (3) o (9) o (11) o (14)

De asemenea, în materialul publicat se conțin și informații despre prețurile bucatelor, astfel un aperitiv te va costa de la 6.45$ la 11.45$, pentru felul principal vei plăti de la 16.45$ și până la 24.95$, iar la desert te așteaptă „Cușma lui Guguță”, care poate procurată la prețul de 9.95$”.

„Restaurantul Moldova este deschis toată ziua. Iar proprietarii acestuia sunt interesați de schimburile culturale. Sala de mese prezintă imagini roșii cu dealuri, flori și terenuri moldovenești. Pe o hartă alb-negru a Europei este arătată țara, sub formă unui bebeluș, în roșu. Este posibil ca unii oaspeți a restaurantului să-și amintească faptul că Principatul Moldovei făcea parte din Imperiul Otoman, apoi din Rusia, și abia în 1991după dizolvarea URSS Moldova s-a format ca stat independent”, mai notează publicația americană.

14900596_10154630527283769_5720729251954356169_n o (8) o (10) o (12) o

Proprietarii restaurantului sunt moldovenii Artur și Sandra Andronic, care au emigrat în Statele Unite cu câțiva ani în urmă și au administrat un restaurant italian înainte de a-și deschide propria afacere culinară. #diez a scris despre afacerea tinerilor încă de la început acesteia. Ambii au făcut studii de business cu specialitate în Marketing, el în Boston, iar soția în Budapesta. În Chișinău au lucrat ambii în industria vinului. Potrivit lui Artur, acesta a căpătat experiență și în industria HORECA, de unde și a preluat mai multe cunoștințe în domeniul restaurantelor.

page1-804x452

Restaurantul s-a deschis la 1 aprilie 2016 și este unicul local autentic moldovenesc din regiune, care servește drept un loc în care se adună conaționalii noștri stabiliți pe coasta de nord-est a Americii și nu doar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente