O instanță din Rusia a amendat Telegram cu 800.000 de ruble pentru că a refuzat să se supună FSB

telegram-header

O instanță de judecată din Moscova a amendat serviciul de mesagerie Telegram cu 800.000 de ruble (11.000 euro) pentru refuzul de a se conforma cerinței FSB de a furniza informații pentru decodarea mesajelor utilizatorilor.

Reprezentanții Telegram au 10 zile la dispozitie pentru a contesta decizia. Dacă aceasta ramâne în vigoare, Roskomnadzor va aștepta cel puțin 15 zile pentru ca serviciul de mesagerie să se conformeze legii din Rusia care îl obliga să transfere codul de descifrare către FSB. După această perioadă, mesageria poate fi blocată în Rusia.

În septembrie, fondatorul și dezvoltatorul Telegram, Pavel Durov a declarat că la jumătatea lunii iulie – aproape imediat după ce mesagerul s-a înregistrat în Rusia – FSB a cerut codul pentru decodarea mesajelor text ale tuturor utilizatorilor. După refuzul serviciului, FSB a inițiat un proces de infracțiune administrativă.

Obligația de a furniza FSB informații pentru decodarea mesajelor text a fost introdusă în vara anului 2016 după adoptarea legilor „antiteroriste”, așa-numitul „pachet Yarovoy”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente