(foto) Cum vor arăta monedele de 1 și 2 lei din Moldova în viziunea unei echipe de creativitate

vin 1

În iunie 2017, Banca Națională a Moldovei a lansat un concurs prin care a invitat cetățenii să participe cu ideile lor despre cum ar putea arăta monedele de 1 și 2 lei.

Potrivit viceguvernatorului BNM, Ion Sturzu, la concurs s-a înregistrat un număr de 33 de participanţi, care au prezentat peste 80 de concepte pentru ambele monede. Printre cele mai des întâlnite teme s-au regăsit anumite personalităţi, monumente istorice, tradiţii populare, flora şi fauna republicii, precum şi cultura şi arta. În urma prezentării acestora, o comisie a BNM la care au participat şi experţi străini specializaţi în domeniu, după examinarea fiecăruia dintre conceptele propuse, au selectat câte trei câştigători pentru ambele categorii de monede. Câştigătorii vor fi premiaţi cu câte o monedă comemorativă de argint, valoarea căreia nu va fi mai mare de 675 de lei, în funcţie de locul ocupat.

Deoarece designul din care se vor inspira cei de la BNM pentru a produce noile monede sunt „secret de stat”, echipa #diez a întrebat mai multe persoane cum ar arăta monedele de 1 și 2 lei.

La apel repede a răspuns agenția de creativitate AGCYcare ne-a prezentat mai multe modele de design.

Coin 2 coin hole mall mon moneda 1 stefan il stefan ilvar 2 stefan ilvar 4 vin 1 vin 2 vin 3

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente