Cea mai rapidă traversare a planetei pe bicicletă. A fost doborât recordul mondial

091908022137493064

Un biciclist britanic, practicant al ciclismului de anduranţă, a doborât recordul mondial pentru cea mai rapidă traversare a planetei pe bicicletă, parcurgând 29.000 de kilometri în mai puţin de 80 de zile.

Mark Beaumont a pedalat 18 ore pe zi şi a ars peste 9.000 de calorii în 24 de ore în timp ce traversa Polonia, Rusia, Mongolia, China, Australia şi Statele Unite.”Este vorba despre a ţinti către nivelul următor”, a spus biciclistul, originar din Scoţia, luni, după ce a finalizat cursa sub Arcul de Triumf din Paris. ”Nu am mai mers pe propriile picioare de vreo două luni şi jumătate.”

Accidentul în care a fost implicat în Rusia, în cea de-a noua zi, în urma căruia şi-a spart un dinte şi şi-a accidentat cotul, aproape că l-a făcut să renunţe la cursa care, spune ciclistul, l-a transportat într-o stare ”mentală profundă”, aşa cum nu a mai trăit înainte.

”E vorba despre privarea de somn. După săptămâni şi săptămâni, în mintea ta se dă o bătălie teribilă. Trebuie să hotărăşti că nu te vei opri niciodată”, a spus acesta.Călătoria a durat 78 de zile, 14 ore şi 40 de minute. Recordul anterior era deţinut de neozeelandezul Andrew Nicholson, care a reuşit să termine traseul în 123 de zile.

Un reprezentat al Guinness World Record i-a înmânat biciclistului două certificate pentru omologarea celor două recorduri mondiale: unul pentru completarea traseului în jurul lumii, un altul pentru cea mai mare distanţă parcursă pe bicicletă într-o singură lună.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente