(foto) Lista vinăriilor mici de care (probabil) nu știați și care vă vor surprinde plăcut la Ziua Vinului

vin33

La Ziua Vinului din 2017, vă așteaptă 47 de producători, unii sunt deja super cunoscuți, alții încep a deveni cunoscuți. Echipa #diez vă prezintă o listă cu mici producători ale căror vinuri chiar merită să le degustați.

Agrici Wine

vin1

Vinăria, fondată în anul 1958 de către fabrica de stat „Moldova” din s. Mileştii Mici, trece printr-un proces amplu de renovare ce a început anul 1997, promovând o abordare progresistă în vinificație. În prezent, 2 generații ale familiei Agrici își propun să producă un vin modern care invită să-i descoperi terroir-ul din care provine, combinând balansat inovația și tehnologiile moderne cu naturalețea și tradițiile seculare.

Vinia Traian

vin2

„Vinia Traian” tratează vinul ca pe o adevărată artă care îşi are rădăcinile pe întinderile Stepei Bugeacului. Aceste vinuri izvorăsc din sufletul și tradițiile strămoşilor, care în prezent sunt completate perfect de tehnologiile implementate în cadrul unui demers curajos de ameliorare a calității lansat în 2016 de managementul întreprinderii.

Doina Vin

vin33

Atunci când Bizet uimea lumea cu opera sa Carmen, Doina Vin pregătea prima recoltă. Asta se întâmpla în 1875 la Răzeni, Moldova. De atunci continuă să producă vinuri de calitate. Recent, am lansat brandul „6n wines” pentru cei cu spiritul tânăr. „6n wines” are șase vinuri create pentru ocazii speciale și… suflet. Fiecare vin are un caracter special cu o poveste aparte.

NOVAK

Photo Credit: AllMoldova
Photo Credit: AllMoldova

Novak – nume nou şi vin nou, inspirat din stilurile de vin ale ”Lumii noi” , vine cu o premieră absolută pentru piața Republicii Moldova – vin alb, produs din struguri de soiul „Alb de Onițcani”

ATU WINERY

vin5

ATU WINERY –Prima vinărie urbană, aproape de tine oricând, cu cele mai selecte ATUuri: sustenabilitate, intensitate, calitate. Un gust unic – demn de repetat. AltTU- sincer, liber şi nonconformist.

Mihai Sava

Photo Credit: Eugeniu Luchianiuc
Photo Credit: Eugeniu Luchianiuc

Născute pe podgoriile Pojoganei, din iscusința unui oenolog pasionat, vinurile lui Mihai Sava păstrează cu sfințenie tradițiile străvechi ale Costeștilor.

Vinăria Hîncești

Photo Credit: Eugeniu Luchianiuc
Photo Credit: Eugeniu Luchianiuc

O vinărie renăscută de o echipă de profesionişti cu o experien‚ă bogată şi viziuni moderne, ce doresc să restabilească şi să multiplice faima de altă-dată a cramei prin implementarea celor mai noi tehnologii şi practici. Vinurile sunt fabricate cu un deosebit respect față de patrimoniul istoric al pământurilor Hânceștilor și inspirate de persoanele notorii ce au făcut faimoasă această localitate.

Kara Gani

Photo Credit: Eugeniu Luchianiuc
Photo Credit: Eugeniu Luchianiuc

„Kara Gani” este un vin – expresie al unei vițe străvechi găgăuzești, produs de secole de generații de vinificatori consacrați. Acum este regândit și reinventat, prin aplicarea practicilor moderne în vinificație, de moștenitori – familia Cerven, care au reușit să conserveze în el și respectul pentru originile sale artizanale.

Vinuri de Comrat

vin9

„Vinuri de Comrat” este cea mai veche întreprindere de vinificaţie din sudul Moldovei. Timp de peste 100 de ani, vinificatorii de la Comrat păstrează şi transmit – din generaţie în generaţie – tradiţiile clasice de fabricare a vinurilor moldoveneşti sudice, acestea fiind distinse prin prospeţime şi eleganţă naturală.

Mai multe despre Ziua Vinului vedeți aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente