(video) Unde-s tinerii. Din California la Chișinău. Andrei Guceac aduce experiența din Departamentul de Stat al SUA, acasă

West Steps

Andrei Guceac este un tânăr activ din Republica Moldova, în urma finalizării studiilor în domeniul jurisprudenței la Universitatea de Stat, acesta a devnit și absolvent al programului de schimb Professional Fellows Program al Departamentului de Stat, la momentul actual, tânărul își continuă cariera fiind numit în funcția de consilier în cadrul Comisiei Juridice, Numiri și Imunități, în cadrul Parlamentului Republicii Moldova.

Studiile și le-a făcut la Facultatea de Drept, iar această alegere nu a fost deloc întâmplătoare, Andrei de mic fiind impresionat de exemplul tatălui său, care de asemenea activează în acest domeniu.

Primul său job nu a avut legătură cu jurisprudența, dar i-a făcut cunoștință cu America. Experiența Work and Travel, l-a motivat într-o oarecare măsură să revină în state și să învețe cum poate schimba lucrurile de acasă. Andrei fără ezitare s-a aventurat în cadrul programului de schimb de experiență Professional Fellows Program. Acesta a durat o lună, iar Andrei  a fost repartizat în California, orașul Sacramento și a activat în cadrul oficiului consultativ legislativ de acolo.

Și-a propus să aducă schimbări în domeniul profesional în care activează, iar scopul pe care îl urmează este să îmbunătățească procesul legislativ și calitatea legilor adoptate în Parlament. Când este vorba despre țara de baștină și soarta tinerilor de aici, Andrei recunoaște că mai avem mult de muncit pentru a atinge țelurile propuse, dar nu își pierde speranța că o vom face.

 

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente