„Din cauza contrabasului nu încăpem în taxi”. Ce se ascunde în spatele videourilor virale ale trupei 7klase

7kmimi6

Muzica, exact așa cum face o umbrelă pe timp de ploaie, i-a adunat împreună pe tinerii din 7klase. Au format o echipă bună, datorită efortului depus de fiecare, iar în curând îi vom putea auzi la un concert de debut, care promite să fie unul lejer, într-o atmosferă prietenoasă și cu oameni frumoși.

Cifra magică care stă la baza trupei 7klase

Istoria acestei trupe tinere începe cu aproximativ două luni în urmă, pe 07.07.2017 – o data semnificativă pentru băieții din 7klase, unde pe lângă muzică, lucrurile mai orbitează și în jurul cifrei magice.

Deși sunt împreună din luna iulie a acestui an, băieții încă din februarie repetau separat și încercau să se încadreze în alte colectivuri, dar până la urmă, au ajuns să creeze arta împreună. Ei sunt siguri că formează o echipă datorită stelelor care s-au aranjat într-un mod oportun pentru ei.2 MOTO 7 7kmimi1

Acum sunt cinci, Igor – percuționist, Victor – acordeonist, Vlad – acordeonist, Cătălin – vocalist și Valentin – contrabassist. Au devenit între timp prieteni buni. „ În mare măsură ne-am cunoscut prin intermediul lui Iurie Badicu, care ne-a abordat pentru a constitui 7 Klase”, spune Igor. Formează o echipă faină și un colectiv haios, iar datorită instrumentelor masive, aceștia călătoresc cu transportul public urban. „Cântăm la instrumente mai specifice, iar din cauza contrabasului nu prea încăpem nici în taxi, nici în alte automobile, așa că suntem nevoiți să circulăm cu troleibuzul”, zice Victor.

 

Succes neașteptat – 2500 de distribuiri doar în câteva zile

S-au lansat acum două luni în mediul online și au reușit să câștige o popularitate de invidiat. Prima piesă „Fata Urbană” doar în câteva zile a adunat peste 2.500 distribuiri pe facebook, iar băieții recunosc că nu s-au așteptat la așa ceva. „Un like îți pune poate din respect, poate din politețe, da poate pentru încurajare, de distribuit însă, distribui doar atunci când îți place ceva”, menționează Igor.

Am menționat anterior că un spirit ușor superstițios oscilează în jurul trupei, care orbitează în jurul cifrei șapte, aceasta se regăsește și în denumirea echipei. „7 Klase a venit pe ultima sută de metri, de la Iurie şi noi am acceptat-o, findcă este foarte semnificativă: 7 note muzicale, 7 culori, 7 minuni ale lumii, 7 zile în săptămână şi, nu în ultimul rând – 7 ani de-acasă”, menționează Vlad.cisterna fata moto 7 ,3 fata2 poza (2)

Denumirea trupei are un sens deosebit pentru membrii ei: „Da, ne dorim să atingem, fiecare în parte, o clasă cânt mai înaltă, de nivel profesional. Şi dacă acum am zice că suntem la prima, urmează să muncim mult pentru a ajunge la a 7-ea!”, spune Valentin.

Varianta finală, orchestrală a produsului obținut este munca comună a membrilor trupei, pe când conceptul de muzică și text îi aparține lui Iurie Bădicu. Băieții recunosc că pe parcursul săptămânilor, la piesa de debut au lucrat și cu alți interpreți și orchestratori, inclusiv DARA.

Pe lângă muzică, tinerii aleg distracțiile în toată complexitatea lor

Cea mai mare dificultate pe care o întâlnesc băieții este lipsa unui precedent de trupă. „ Timp liber nu prea avem, suntem mereu în lecţii, ocupaţii de instrument etc. În rest, nu cred că trebuie să ne plângem pe ceva, din contra: viaţa e frumoasă”, spune Victor.

Ce ține de aparițiile în scenă, 7klase nu dorește să forțeze nota în ciuda unor solicitări deja existente, dar planifică un concert de debut, lejer și într-o atmosferă prietenească.

mimisolo8

Și totuși pe lângă muzică și preocupările legate de trupă, tinerii nu ezită să profite de vârsta la care se află și se aventurează în lumea distracțiilor. „Eu cu Valentin alegem distracţiile, în diversitatea lor,  Victor, dacă are câteva minute libere, le îngroapă în reţelele sociale, Cătălin are job, iar Igor dacă nu joacă fotbal, atunci cu siguranță e la pescuit”, spune Vlad.mimisolo9

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente