(video) Aleg Cariera IT. A creat primul site încă de pe băncile facultății. Ce uși i-a deschis IT-ul lui Eugen Mirovschii

eugeniu

A creat primul site la o vârstă la care unii abia se familiarizau cu primele lecții de informatică. Se întâmpla în anii de gimnaziu. La cei 22 de ani pe care îi are acum, Eugen Mirovschii este angajat în cadrul unei companii internaționale de IT, care livrează proiecte mai multor magazine din Marea Britanie.

Tot în gimnaziu, înțelegea că Pascalul – singurul program care se învață în școală – nu era suficient, așa că a început să caute singur pe net cum se crează un site.

Ulterior, a absolvit Colegiul Financiar-Bancar, iar acum este student la Universitatea Tehnică, la Facultatea Tehnologii Informaționale. A început să lucreze când era anul III la Colegiu, iar de atunci a reușit să progreseze mult în carieră. Cu toate acestea, crede că nu este suficient să fii un bun programator ca să obții un job, iar studiile sunt și vor rămâne întotdeauna un atu la angajare.

Este un mare fan al jocurilor video, iar atunci când nu este ocupat cu munca la birou, creează propriile jocuri.

Reportajul face parte din cadrul Campaniei de promovare a carierei IT, realizată de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente