(video) PL: În câteva ore va fi schimbat sistemul de vot pentru asigurarea la guvernare a tandemului PD-PSRM

PL parlament

„Utimul act al siluirii democrației în Republica Moldova prin schimbarea sistemului electoral se va consuma în câteva ore.” Declarații în acest sens au fost făcute de fracțiunea PL din Parlament, cu puțin timp înainte de a începe ședința Legislativului.

„În pofida mesajelor partenerilor externi și a rezoluțiilor instituțiilor internaționale, astăzi va fi schimbat sistemul electoral, cu un singur scop: asigurarea perpetuării la guvernare a tandemului PD-PSRM, care conduce Republica Moldova. PL a fost primul care s-a opus acestei inițiative. Noi, liberalii, am fost consecvenți în această privință.

Proiectul de astăzi prevede, așa cum a menționat și Comisia de la Veneția, ca deputații să fie influențați de interese de afaceri. Acum Parlamentul este asemenea unui bâlci. La următoarele alegeri tranzacțiile cu deputați vor fi la fel de captivante”, se spune în declarație.

Potrivit liberalilor, actualul sistem nu este unul ireproșabil, dar nici clasa politică nu e una perfectă. Cel puțin, această formulă exprimă o reprezentativitate cinstită a exprimării votului cetățenilor.

„Să atrageți atenția cum vor vota azi cei doi deputați trădători, care au plecat în partidul lui Șalaru și Guțu. Apoi să mai spună cineva că Ghimpu e în buzunarul lui Plahotniuc”, au conchis liberalii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente