Elevii se plâng pe nereguli la un centru de BAC: „Testul a început la 09:50, iar sala nu avea aerisire”

DSC_5489

Astăzi a avut loc proba de Bacalaureat la limba română și la rusă. Circa 15 mii de candidați au susținut proba la limba de instruire în 93 de centre de bacalaureat. Un absolvent a povestit pentru #diez anumite nereguli pe care le-a depistat în centrul său de bacalaureat, printre care faptul că testul a început mai târziu, iar sala unde s-a desfășurat examenul era lipsită de aerisire.

Mesajul pe care l-a primit echipa #diez:

„Astăzi am susținut BAC-ul la Limba și Literatura Română în Liceul Teoretic „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, pe strada Nicolae Zelinski 34 din Chișinău. Nu știu cum s-a desfășurat proba în alte centre, dar în centrul nostru a fost foarte rău.

1) Megafonul era defectat, ceea ce a dus la complicații atunci când au fost anunțate persoanele ce trebuiau să intre.

2) Directoarea centrului nu vorbea în limba română, iar când i s-a reproșat acest lucru, a zis că dacă nu ne place, atunci să ne căutăm alt liceu.

3) În momentul când era anunțat cine trebuie să intre, directoarea i-a spus persoanei respective să nu vorbească cu voce tare și să nu repete de două ori, căci nouă ne trebuie, dar nu lor, chiar dacă era greșeala lor că megafonul nu a fost testat și era defectat.

3) Sala în care m-am aflat nu avea o aerisire bună, a fost foarte cald, iar testul a început la ora 9:50, ceea ce ne-a făcut deja să ne simțim obosiți.

5) În momentul când trebuia să scrie ora când a început examenul și ora când se va sfârși, unul din consultați a întrebat elevul din prima bancă dacă cuvântul „sfârșit” se scrie cu „v” sau „f”.

6) În ultimele 10 minute, o doamnă ne grăbea și menționa fiecare minut care a trecut.

7) Documentul care se semnează înainte de BAC în privința fraudei conținea 2 greșeli gramaticale, adică cuvântul „sînt” în 2 locuri. *Normele ortografice ale scrierii lui „â” și „sunt” în grafia limbii române au devenit obligatorii pentru instituțiile de învățământ încă în toamna anului 2016.

#diez încearcă să contacteze reprezentanții centrului respectiv pentru obținerea unei reacții.

La examenul de limba și literatura română au participat 12 508 candidați, iar la cel de limba și literatura rusă – 2 658 de candidați.

Ministerul Educației a anunțat că în majoritatea centrelor de bacalaureat, examenul s-a desfășurat în conformitate cu prevederile metodologiei. Totodată, în timpul probei de astăzi, doi candidați au fost eliminați din examen pentru tentativă de fraudare a examenului.

Taguri: #BAC 2017
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente