Guvernul lansează proiectul „Prima casă”. Cum vor putea tinerii să își cumpere o locuință

MZL4M0QQNY
Foto: Roman Kraft

Guvernul lansează discuțiile publice privind conceptul proiectului „Prima Casă”, care vine să ajute tinerii să își procure mai ușor o locuință în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către premierul Pavel Filip, în cadrul unui briefing de presă.

Pavel Filip a menționat că acest proiect este important în contextul condițiilor în care trăim: „În urma analizelor pe care le avem, am constatat că tinerii care pleacă peste hotare, o fac preponderent din cauza că nu văd perspective de a-și cumpără o locuință în Republica Moldova”. Astfel, acest proiect vine să le ofere tinerilor posibilitatea de a-și cumpăra mai ușor o locuință.

Contribuția inițială a tinerilor va fi de doar 10%, iar pentru a achita suma integrală, aceștia vor putea lua un credit de până la 900.000 de lei, prețul maxim al unei locuințe putând fi de un milion de lei. Premierul a mai menționat că acest credit va fi oferit pentru o perioadă de 25 de ani, iar locuința se va gaja în următoarele proporții: 50% către bancă și 50% către stat, pentru că statul vine să ofere 50% garanție pentru creditul acordat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente