(video) Ce au declarat Andrian Candu și Vlad Plahotniuc de Ziua Europei și Ziua Victoriei

plahacollage
Foto: Publika

Liderii PDM, dar și alți participanți la concertul organizat de această formațiune de 9 mai au îndemnat cetățenii la unitate și solidaritate, menționând că această zi este importantă pentru Republica Moldova atât pentru semnificația Zilei Victoriei, cât și Zilei Europei.

Președintele PDM Vlad Plahotniuc și președintele Parlamentului Andrian Candu i-au felicitat pe cele câteva zeci de mi ide cetățeni adunați în PMAN pentru a urmări concertul.

Vlad Plahotniuc a îndemnat oamenii ca indiferent ce marchează în această zi – Ziua Victoriei sau Ziua Europei să fie uniți, să trăiască în toleranță și armonie și să nu se mai împartă pe criterii geopolitice.

„Această este o dublă sărbătoare. Prin ea vrem să transmitem un mesaj foarte important cetățenilor că trebuie să ne învățăm să trăim în toleranță reciprocă, respect, și armonie. Trebuie, ca popor, să dăm dovadă de demnitate, înțelepciune politică și socială și trebuie odată pentru totdeauna  să ieșim din dezbinarea geopolitică în care este ținută țara captivă atâția ani de zile”, a declarat liderul PDM.

9 mai trebuie să fie un eveniment al reconcilierii, a adăugat Vlad Plahotniuc. „Indiferent de semnificația pe care o alege fiecare din noi, acest eveniment trebuie să fie unul care să ne facă să fim uniți, să ne facă puternici și determinați, pentru că doar așa vom moderniza Moldova”.

Cu un mesaj similar a venit și speakerul Andrian Candu, menționând că 9 mai este important atât pentru trecutul cât și pentru viitorul nostru. „Astăzi sărbătorim trecutul și ne aducem aminte de istorie ca să nu mai greșim. Dar, astăzi sărbătorim și viitorul, prin Ziua Europei”.

Ambele evenimente sunt extrem de importante pentru dezvoltarea omenirii și, în special a Europei, a remarcat Andrian Candu. „Acum 72 de ani se încheia cea mai tragică și cea mai neagră filă din sec XX – al doilea Război Mondial. Milioane de oameni și-au dat viața și sacrificat sănătatea pentru a câștiga acel război . Și de atunci, noi sărbătorim Ziua Victoriei. Peste cinci ani, tot de 9 mai,  se punea fundamentul unui proiect unic – proiectul european, cu scopul ca pe continentul european să nu mai fie niciodată război, ca ceea ce a fost trăit  până în 1945 niciodată să nu se mai întâmple. Și de atunci de 9 mai se sărbătorește Ziua Europei”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente