De la începutul acestui an, pe rafturile magazinelor în care se comercializează alcool în Canada a apărut o nouă marcă de vin moldovenesc. La scurt timp, aceasta a devenit un subiect popular de discuție printre consumatorii de vin datorită raportului preț/calitate, întrucât o sticlă se cumpără cu doar 6, 65 dolari. Mai mult, „faimoasa sticlă” este vedetă în editoriale sau emisiuni televizate.

Este vorba despre Sauvignon Blanc 2015 și Cabernet Sauvignon 2015 din seria „Cramă regală” a Vinăriei din Vale, pe care compania le exportă în Canada de la începutul anului. Atunci, publicația canadiană „La Press” scria că doar în trei săptămâni au fost vândute 84 000 de sticle de vin moldovenesc din această serie.

Câteva zile în urmă, „faimoasei sticle de 6$” i s-a acordat și un editorial în cotidianul „Le Journal de Québec”, acolo unde autorul, Philippe Lapeyrie, a notat că nici un alt vin nu a reușit să facă atâta vâlvă în ultimii ani. Jurnalistul a făcut și o scurtă prezentare Moldovei și vinăriei, care are în posesie nu mai puțin de 1 000 de hectare de podgorie împărțite în trei regiuni diferite ale țării. Lapeyrie compară prețul vinului cu calitatea acestuia și spune că cel alb l-a impresionat plăcut prin prospețime, simplitate și prin faptul că este un vin „sincer”. De cealaltă parte, cel roșu „nu este mai rău”, doar că cel alb le-a reținut cel mai mult atenția. Comentariile nu au întârziat să apară, iar cei care au reușit să guste produsul moldovenesc s-au declarat încântați.

vin2

Recent, vinul a fost degustat și în cadrul emisiunii televizate „Salut Bonjour”. „Un vin ușor și aromat, un vin despre care toată lumea vorbește începând cu ianuarie 2017, de când acesta a apărut în rețeaua SAQ. Nimeni nu s-a așteptat sa fie așa de bun la doar 6$”, au spus invitații emisiunii după degustare.