(harta) Campania „Sădim Oxigen”. Află cum să ajungi la una din cele 5 locații în care poți sădi și tu puieți

Chisinau

AVI Moldova anunță amânarea acțiunii „Sădim Oxigen” cu câteva zile din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Data nouă de plantare va fi marți, 11 aprilie 2017, începând cu ora 13.00. Peste 1.000 de voluntari vor planta 5.000 de puieți, trandafiri și tuia simultan în cele cinci sectoare din Capitală. Proiectul își propune implicarea elevilor, a societății civile, a instituțiilor publice și a publicului larg cu scopul responsabilizării față de mediu.

Decizia a fost luată din cauza condițiilor meteo nefavorabile anunțate pentru ziua de sâmbătă, 8 aprilie. Ploaia densă și vântul relativ puternic reprezintă motivul principal care va crea disconfort tuturor, iar accesul și munca la faţa locului devin mult mai dificile. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Astfel, vă așteptăm de la mic la mare marți, 11 aprilie, în intervalul 13:00 – 18:00, cu mult soare și dispoziție bună.

Organizatorii vor asigura puieți, unelte de lucru, apă potabilă, chipiuri și mănuși de grădinărit, precum și alte elemente logistice necesare. Vom fi simultan în cinci locații: Centru, Botanica (Valea Trandafirilor), Biucani (Parcul La Izvor), Râșcani (str. Florilor) și Ciocana. Pentru mai multe detalii sau întrebări accesați pagina evenimentului de pe Facebook.

Dacă îți iubești orașul și îți pasă de mediul înconjurător, vezi locația unde se vor planta puieții în sectorul tău și vino să înverzim împreună Chișinăul! Elevi și profesori, echipe de jurnaliști, reprezentanți ai autorităților publice, precum și personalități din showbizul autohton au dat deja curs invitației de a participa la acțiunea de înverzire a orașului.

Așa cum la plantări va fi multă lume și surprize, oganizatorii evenimentului vă îndeamnă să vă faceți poze și să le distribuiți pe rețelele de socializare utilizând următoarele hashtag-uri: #SadimOxigen #AVIMoldova #Kauflandsprijina #Chisinau

Fie că alegeți să mergeți cu transportul public, cu mașina, iar dacă locuiți în preajmă, preferați să mergeți pe jos, aici puteți vedea cum puteți să ajungeți cu ușurință la fiecare dintre cele cinci locații menționate mai sus:

#1. Centru 

În regiunea Centru (Parcul Valea Morilor), de pe strada Lech Kaczynski, în direcția străzii Ciocârliei pe stânga până la strada Trifan Balta, va fi cortul organizatorilor.

 

Centru

#2. Botanica (Valea Trandafirilor) 

Cortul „Sădim Oxigen” din regiunea Botanica va fi instalat pe strada Trandafirilor 16. Accesul este atât de pe str. Decebal, str. Trandafirilor, cât și str. Malestiu, pe Aleea Centrală. Patru indicatoare „Sădim Oxigen” vor fi distribuite pentru a găsi mai ușor locația.

 

Botanica

#3. Râșcani (str. Florilor) 

Intersecția dintre Strada Florilor și strada Miron Costin este punctul nostru de plantare în sectorul Râșcani. Corturile „Sădim Oxigen” vor fi chiar pe stradă, acolo unde vor fi plantați trandafirii și amenajate clumbele cu flori.

 

Riscani

#4. Buiucani (Parcul la Izvor) 

Punctul de reper este stația „La Izvor”. Intrarea este de pe strada Calea Ieșilor, în regiunea havuzului vechi, deplasându-vă înainte pe alee. După traversarea primului pod, cortul de distribuție va fi deja în câmpul Dvs. vizual.

 

Buiucani

#5. Ciocana 

Intrarea este de la intersecția străzilor Igor Vieru și Mihail Sadoveanu – stația-terminus a microbusului nr. 129. Indicatoarele „Sădim oxigen” vă vor ghida să găsiți mai ușor cortul organizatorilor.

 

Ciocana

Campania „Sădim Oxigen” este implementată de Asociația de Voluntariat Internațional din Moldova (AVI-Moldova) în parteneriat cu Preturile din fiecare sector al municipiului Chișinău și Asociația de Gospodărie a Spațiilor Verzi, cu suportul Kaufland.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente