Cătălina Ionașcu studiază turism la Colegiul Național de Comerț al ASEM. În timpul studiilor și-a amplificat pasiunea de a răscoli lumea dar și Moldova, iar toate impresiile și le scrie pe un blog de călătorii.

Cătălina spune că dezvoltarea turismului moldovenesc include mai mult decât strategii și pornește de la fiecare dintre noi. În acest sens, ea crede că pentru a ne face recunoscuți la nivel mondial nu trebuie să cerem de la Moldova ceea ce ea nu are, dar trebuie să ne valorificăm autenticitatea.

Pe blogul ei „Aventurism” scrie atât în română cât și în engleză și îi place să descopere locuri deosebite prin orașele pe care le vizitează. Pe turiștii care vin să viziteze Chișinăul, i-ar scoate din oraș și i-ar duce acasă la ea, la Trușeni, mai ales în sezonul cireșelor.

US_flag_48_stars.svgAcest articol este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile din articol aparțin autorului și nu reflectă neapărat cele ale Departamentului de Stat al SUA.