Topul celor mai bune universități din Moldova, ediția 2017. UTM în fruntea clasamentului

13465982_1282148021818489_1429675392161985037_n
Foto: UTM - Universitatea Tehnica a Moldovei

Universitatea Tehnică a Moldovei este lider printre universităţile din Republica Moldova, conform ultimului raport publicat de Ranking Web of Universities (Webometrics), un top care analizează peste 24.000 de universităţi din întreaga lume, inclusiv 27 din Republica Moldova, scopul urmărit fiind de a încuraja creșterea calităţii şi volumului site-urilor oficiale ale acestora.

Potrivit raportului Webometrics, UTM se situează pe primul loc în Republica Moldova, pe locul 240 – în Europa Centrală și de Est, pe locul 1059 – în Europa şi pe locul 3440 în lume.

UTM este urmată de Universitatea de Stat din Moldova (locul 3.774 în lume) şi Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” (6.047 în lume).

1213

Indicatorii luaţi în calcul de ranking-ul Web of Universities (Webometrics):

Vizibilitatea – numărul total de linkuri externe pe care domeniul web al Universităţii le primeşte de la terţe părţi;

Prezenţa online – poziţia în motoarele de căutare şi vizibilitatea globală pe internet;

Deschiderea – numărul total de documente publicate pe site-uri dedicate;

Excelenţa – calitatea articolelor ştiinţifice publicate în reviste internaţionale cu impact ridicat, aflate în primele 10% cele mai citate într-un anumit domeniu.

Paginile web ale instituţiilor au fost incluse în top grație realizării planului de acţiuni privind informatizarea sferei educaţionale din Republica Moldova, care include conectarea tuturor subdiviziunilor universitare la Internet, la bazele de date educaţionale şi ştiinţifice internaţionale, elaborarea şi menţinerea site-urilor web, precum şi dezvoltarea serviciilor informaţionale.

Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab, un grup de cercetare din cadrul Consiliul Superior pentru Cercetări Ştiinţifice din Spania, începând cu anul 2004. Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului şi rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie şi iulie, în fiecare an.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente