Cele mai populare, dar și cele mai originale, prenume alese de moldoveni în 2016

bebelus
Foto: sanatate.bzi.ro

Sofia şi David au fost numele alese cel mai des de părinţii din Moldova în 2016. Aşa au fost numiţi în jur de 2.000 de copii. În topul popularităţii se mai regăsesc prenume precum Maxim, Alexandru şi Bogdan sau Maria, Daria şi Victoria, menționează Publika.

Aproape o mie de băieţi au fost numiţi David anul trecut. Ca şi în 2015, acest prenume este în fruntea clasamentului. Alţi 859 de copii născuţi în 2016 poartă numele Maxim, iar 727 – Alexandru.

În topul popularităţii se mai regăsesc numele Artiom şi Ion, pe care l-au primit câte aproximativ 600 de băieţi. Părinţii au mai optat şi pentru prenumele Bogdan, Daniel, Matei, Nichita sau Mihail.

Cel mai popular nume pentru fete în 2016 a fost Sofia. Aproximativ o mie de fetițe au fost botezate Sofia, iar clasamentul este urmat de prenumele Anastasia cu 749 de fetițe care îl poartă.

Puţin peste 700 de micuţe au fost numite Daria, iar 661 – Maria. Popular a fost şi numele Victoria, care a fost dat la 635 de fetiţe.

Alte prenume populare au fost Alexandra, Evelina, Amelia, Andreea, Valeria și Gabriela.

Și în acest an, unii părinți au dat dovadă de originalitate şi au ales nume deosebite pentru copiilor. Cele mai multe dintre acestea sunt de origine străină, precum Stanley, Laurenzo, Rafaeli şi Astin. De asemenea, o fetiță a fost numită Zolușca, iar printre cele mai rare nume de fete au fost Devica, Zara, Solara, Rebeka Emanuela și Renesmee.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente