Un autocar cu moldoveni a rămas blocat în zăpezile din România

orig_151162

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează despre faptul că la 6 ianuarie 2017 un autocar cu cetăţeni ai Republicii Moldova, care se deplasa pe ruta Chişinău–Braşov, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, a fost blocat la 5 km de localitatea Râmnicu Sărat, România.

Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti a luat legătura cu autorităţile competente române şi a fost informată că cetăţenii noştri sunt asiguraţi cu cazare în pensiunea Cristina din Râmnicu Sărat.

Situaţia este monitorizată de către misiunea diplomatică a Republicii Moldova la Bucureşti.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene atenţionează cetăţenii moldoveni, care intenționează să se deplaseze în România, să fie vigilenți în condiţiile meteo nefavorabile şi pericolul de avalanșe de zăpadă în zonele montane.

Pentru informaţii suplimentare, cetăţenii pot contacta: Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti: Str. Aleea Alexandru 40.; Tel.: +40 21 230 0474

Centrul de Apel al MAEIE: de luni până vineri, între orele 08.00-17.00: tel. 080090990 (apel gratuit de la telefonul fix); din străinătate: +373 22 788 722 (tarif standard).

Potrivit presei din România, o autostradă și 50 de drumuri naționale/europene erau închise vineri dimineață pentru circulației autovehiculelor. Toate porturile de la Marea Neagră sunt închise vineri, începând cu ora 01,30, din cauza vremii nefavorabile. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o nouă atenționare Cod roșu de viscol și ninsori, valabilă în următoarele ore în județele Constanța și Tulcea.

La ora 11.25 ăn județul Galați erau blocate din cauza viscolului șapte drumuri județene. Sunt blocate DJ 251 Smârdan — Slobozia Conache, DJ 24A Rădești—Berești—Corod, DJ 242 Târgul Bujor—Vârlezi, DJ 255 Slobozia—DN 25, DJ 242 E Băneasa—Oancea, DJ 242 Băneasa—Suceveni, DJ 242 A Rădești—Berești—Cavadinești. Mai sunt blocate și DN 22 B Galați—Brăila, DN 24 D Galați—Vaslui și DN 25 Hanu Conachi și Șendreni. De asemenea, circulația este restricționată pe toate drumurile naționale pentru vehicule mai mari de 7,5 tone.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente