(foto) Un moldovean a luat micul dejun cu Papa de la Roma chiar de ziua de naștere a pontifului

PAPA FRANCISCO
Foto: Andrew Medichini

Papa Francisc și-a început ziua de sâmbătă, când a împlinit 80 de ani, cu un mic dejun special. La masă cu Suveranul Pontif au fost invitați opt oameni fără adăpost care își petrec noaptea de obicei în zona Pieței Sfântul Petru. Printre aceștia se numără un moldovean.

Două femei și șase bărbați de naționalități diferite care trăiesc pe străzi au avut ocazia să-i facă personal urări Papei Francisc de ziua lui de naștere. Ei au fost foarte surprinși atunci când, sâmbătă dimineață, au fost chemați să ia masa alături de Suveranul Pontif, scrie b1.

La mic dejunul cu Papa au participat patru italieni, un moldovean, doi români și un peruvian.

Micul dejun cu Papa Francis Photo Credit: osservatoreromano.va/it
Micul dejun cu Papa Francis Photo Credit: osservatoreromano.va/it

Invitaţii au fost serviţi cu dulciuri tradiţionale argentiniene, iar Papa Francisc a plecat apoi pentru a susţine slujba la Cappella Paolina din Palatul Apostolic, unde au fost prezenţi toţi cardinalii Romei.

Papa Francisc împlineşte, sâmbătă, vârsta de 80 de ani. Cu această ocazie, Vaticanul îi invită pe credincioși să îi trimită online mesaje de felicitare Suveranului Pontif, la adresa [email protected], special creată cu această ocazie. Între timp, Papa Francisc a primit deja 50.000 de mesaje.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente