(video) Marian Lupu se retrage din cursa pentru Prezidențiale

Marian Lupu

Marian Lupu, candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte, a anunțat în cadrul unui briefing de presă că se retrage din cursa electorală.

Decizia a fost luată la Ședința Biroului Executiv a PDM, în cadrul căreia au fost puse în discuție ultimele date înainte de alegeri. „Interesul național este reprezentat acum de păstrarea cursului european al ţării, realizarea reformelor şi modernizarea ţării. RM are nevoie de un președinte proeuropean, unul care să vină în funcție şi să muncească pentru acest obiectiv împreună cu Guvernul şi Parlamentul. Nu să vină în funcție pentru a porni războaie și crize politice. Viitorul președinte trebuie să fie un factor de echilibru în politica internă, contează mai puţin care este numele lui, din ce partid vine, odată instalat în funcție el trebuie să se dedice interesului cetățenilor”, a spus Lupu.

Decizia a fost luată după ce au fost analizate cele mai proaspete date care ar arăta că mișcarea cu desemnarea candidatului unic nu a dat rezultate scontate, pentru că ar fi fost făcută prea târziu, iar electoralul Platformei DA a întărit de fapt stânga și nu dreapta.

Avansul Maiei Sandu este la limita marjei de eroare, cu șanse relativ egale de a intra în turul doi. A existat o altă analiză care ne-a pus pe gânduri și ne-a determinat să cântărim lucrurile dincolo de interesele de partid”, a declarat Marian Lupu.

Candidatul PAS are șanse ceva mai mari să-l învingă în turul doi pe candidatul Igor Dodon. „Acum Maia Sandu are nevoie de fiecare vot pe care-l poate atrage ca să iasă câștigătoare. Obiectivul PDM nu este pur și simplu să câștige o întrecere electorală, ci ca alegerile să fie câștigate de candidatul pro-european cu cele mai mari șanse în turul II. Pentru a avea o mai mare șansă că alegerile vor fi câștigate de dreapta este nevoie de o anumită decizie tactică responsabilă. Împreună cu colegii am luat decizia să mă retrag din cursa electorală. Este o retragere tactică bazată pe responsabilitate politică, bazată pe sondaje sociologice și expertize internaționale”, a mai adăugat Lupu.

Fostul candidat a transmis și un mesaj electoratului PDM. „Să sprijine candidatul pro-european cu șanse rămase în cursă, cel cu șanse reale de a-l învinge pe candidatul socialist în turul doi al alegerilor”, a conchis Lupu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente